Je labrador verzekeren: hoe werkt een huisdierenverzekering?

Je hebt bewust gekozen voor een Labrador maar je kunt niet voorkomen dat deze ziek wordt. Wel kun je ervoor zorgen dat jouw Labrador gezond en gevarieerd eet en daarmee voorkomen dat jouw huisdier obesitas ontwikkelt. Obesitas is één van de meest voorkomende ‘kwalen’ van een Labrador. Ze eten nu eenmaal graag én veel waardoor ze makkelijk obesitas kunnen ontwikkelen. Obesitas is ook vaak de oorzaak van gewrichtsklachten en maag-darm problemen. Maar je kunt met geen mogelijkheid voorkomen dat jouw Labrador ‘echt’ ziek wordt. Wanneer je niet voor hoge dierenarts rekeningen wilt komen te staan kun je ook voor jouw Labrador een huisdierenverzekering afsluiten. Dat geeft in elk geval rust én zekerheid en zorgen ervoor dat je jouw Labrador altijd de beste zorg aan kunt bieden.

De dierenarts kan, net als een gewone arts, steeds meer én beter helpen

Gewonde en zieke dieren kunnen steeds vaker en steeds beter worden geholpen. Dat komt door de medische vooruitgang. De keerzijde hiervan is ook dat dieren ouder kunnen worden. Dat brengt natuurlijk extra problemen met zich mee. Doordat dierenartsen steeds meer ziektes kunnen verhelpen of in elk geval ervoor kunnen zorgen dat een dier een pijnvrij bestaan heeft, kunnen de kosten ook oplopen. Specialistische medische zorg voor een dier is tegenwoordig heel gewoon maar de rekening van de dierenarts kan daarmee aardig oplopen. Soms wel tot duizenden euro’s. Ook medicijnen voor dieren kunnen soms erg duur zijn. Dat heb je allemaal over voor je beste vriend. Maar soms heb je dat geld niet in je spaarpot. Dan is het handig als je een huisdierenverzekering hebt afgesloten. Overigens geldt voor een huisdierenverzekering; hoe meer zaken verzekerd zijn.

Wat is de beste verzekering voor jouw Labrador?

slapende labradorJe kunt vooraf met geen mogelijkheid zeggen hoe het leven van jouw Labrador eruit gaat zien. Je hebt geen glazen bol die je vertelt dat jouw hond ziek wordt en wat deze dan mankeert. Voor elke Labrador zal de beste huisdierenverzekering afhangen van de eisen en voorkeuren van het baasje. Je weet in elk geval dat een Labrador makkelijk obesitas kan ontwikkelen. Hierdoor is de kans groter dat een Labrador gewrichtsproblemen ontwikkelt. Maar bij een Labrador is de kans ook groter op het krijgen van nierstenen, huid- en oogproblemen en een maagdraaiing. Natuurlijk krijgt niet elke Labrador dit en gelukkig wordt niet elke Labrador ziek. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden géén kosten van heup- en elleboog operaties bij bepaalde hondenrassen. Helaas hebben Labradors nu eenmaal een verhoogd risico op gewrichtsproblemen zoals heup- en elleboogdysplasie. Soms is het ook mogelijk om voor deze problemen een hogere of uitgebreidere huisdierenverzekering af te sluiten. Dat is dan wel iets duurder dan het standaard pakket maar kan veel financiële problemen voorkomen. De hoogte van de vergoeding is meestal ook afhankelijk van het verzekeringspakket dat je kiest. Wil je meer laten uitbetalen van de gemaakte kosten dan wordt de premie die je betaald per maand ook hoger. Je kunt de premie eventueel verlagen door een hoger eigen risico af te sluiten.

Wat wordt wél en wat wordt niet vergoed bij een huisdierenverzekering

Geen enkele verzekering zal de kosten vergoeden van gewrichtsproblemen die jouw Labrador al had vóór je de verzekering afsluit. Heb je een verzekering afgesloten vanaf het moment dat jij de Labrador als pup in huis neemt dan worden de kosten wel vergoed. Heup- en elleboog protheses worden nooit vergoed, door geen enkele verzekeraar. Wanneer je deze wilt laten plaatsen dan komen de kosten dus geheel voor eigen rekening. Wanneer je een huisdierenverzekering afsluit worden wel (een deel van) de kosten vergoed voor:

  •   Een consult bij de dierenarts
  •   Vaccinaties
  •   Controle en reiniging van het gebit, tandbederf, wortelkanaalbehandeling
  •   Sterilisatie of castratie
  •   Heup- en elleboog operaties
  •   Fysiotherapie
  •   Wanneer je op reis kosten maakt tot een bepaald bedrag
  •   Een vastgesteld bedrag voor crematiekosten

slapende labrador pupVoor alle gemaakte dierenarts- of fysiotherapiekosten geldt dat je vergoeding afhangt van de dekking die je hebt gekozen. Je krijgt meestal tussen de 50- en 80% van de kosten vergoed. Soms is er een maximum bedrag dat kan worden vergoed. Dit geldt vaak bij de jonge hond kosten vergoeding. Bij sommige verzekeraars is een eigen risico bedrag verplicht bij andere verzekeraars kun je ervoor kiezen. In alle gevallen geldt dat hoe hoger het eigen risico hoe lager de premie

Welke dierenarts verzekering is geschikt voor jouw Labrador?

Zoals eerder gezegd kunnen we niet in jouw portemonnee kijken en we weten ook niet wat jouw Labrador in de toekomst te wachten staat. Verdiep je daarom eens in een huisdierenverzekering en vergelijk een aantal huisdierenverzekeringen met elkaar. Bekijk de voorwaarden, het eigen risico bedrag en de uit te keren bedragen met elkaar. Zo kom je tot de meest verstandige keuze en vind je de beste huisdierenverzekering voor jouw Labrador.